Licentie Fortuna Sittard ingetrokken

Zojuist is bekend geworden dat de KNVB de licentie van Fortuna Sittard heeft ingetrokken. De licentie verloopt per 30 juni.

Vanmiddag om 15.30 uur zal de KNVB een persconferentie geven. Onder andere Henk Kessler zal dan toelichten waarom men tot dit besluit is gekomen.

Fortuna kan bij de KNVB niet in beroep gaan. Wel kunnen ze een burgerrechter laten bekijken of de gevolgde procedure correct was.

Update 12:50

De club uit Sittard kampt al jaren met een financieel tekort en een fusie met Roda JC moest de club van de ondergang redden. Toen deze optie niet doorging, is de club op eigen kracht aan een schuldsanering begonnen. Op 1 mei leek de redding nog nabij toen Fortuna een akkoord met de belastingdienst bereikte.

Op zes mei moest de club voor de beroepscommissie van de KNVB verschijnen om aan te tonen dat de reddingsoperatie gelukt was. De stichting Trots op Fortuna kon aantonen dat met alle grote schuldeisers een akkoord was bereikt. De resterende zeven ton aan schuld moest worden betaald uit de opbrengsten van een benefietwedstrijd tegen Bayern München. Uiteindelijk wilde de KNVB hierop niet meer wachten.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.