Ophef over medium dat Karst Tates bejubelt

Zorgverzekeraar CZ gaat de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT) om opheldering vragen over het spiritueel medium Gabriela Gaastra. Aanleiding zijn uitspraken van haar over de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn.

Een woordvoerder van CZ bevestigde dit naar aanleiding van een bericht over de kwestie vandaag in dagblad Trouw. De slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag hebben volgens het medium  "de rol van ridders" gespeeld om de Koninklijke familie te redden. Een en ander zou haar zijn geopenbaard door Maria Magdalena, Jezus en Maria.

Gaastra schrijft op haar site: "De persoon in de rol van de dader heeft, hoe ongewenst zijn gedrag vanuit menselijke optiek bezien ook is geweest, vanuit het spirituele ook een bijdrage geleverd aan het ontwaken van het Christusbewustzijn van het Nederlandse volk en van het Koningshuis en heeft zo ook hun onderlinge relatie verstevigd. Net zoals Judas een rol gespeeld heeft in de kruisiging van Jezus, en pas 2000 jaar later gerehabiliteerd werd, zal de rol van deze persoon in de toekomst mogelijk ook vanuit het hart bezien kunnen worden."

Gaastra is erkend door de VNT. Dat brengt met zich mee dat de therapieën die het medium geeft, in voorkomende gevallen worden vergoed door zorgverzekeraars als CZ aan klanten die voor alternatieve geneeswijzen aanvullend zijn verzekerd.

De woordvoerder van CZ noemde de gewraakte uitspraken "smakeloos en een klap in het gezicht van de slachtoffers".

Met dank aan Snapcount2 voor de submit.