Slachtoffers vliegramp willen trust fund

De 'Stichting Slachtoffers Vliegramp 25 februari 2009' wil een trust fund opzetten. Daaruit moeten toekomstige ziekte- en schadekosten worden uitbetaald die nu nog niet bekend zijn.

Dat heeft de stichting, die meer dan vijftig slachtoffers vertegenwoordigt, dit weekeinde bekendgemaakt. Het beheerd fonds moet door degenen die aansprakelijk zijn voor de ramp worden gefinancierd, vindt de stichting.

Tevens is voorgesteld het New Yorkse kantoor Kreindler& Kreindler in te schakelen om de schade te verhalen bij onder andere vliegtuigbouwer Boeing. "Na een gedegen selectie is dit kantoor naar voren gekomen als een solide, betrouwbare partner met een grote ervaring in dit soort claims", aldus stichtingsvoorzitter Dan Huesmann.

"Het lijkt erop dat we afstevenen op een rechtvaardige en hopelijk snelle afhandeling", zegt Huesmann. "Mensen die een ramp zoals deze hebben meegemaakt, worden dubbel gestraft als ze eindeloos moeten wachten op de afhandeling. Het doet ons deugd te merken dat ook onder andere de verzekeraars van Turkish Airlines bereid zijn samen met ons te zoeken naar een adequate financiële afwikkeling."