Schietende student krijgt toch bul

Een omstreden deal met justitie zorgt ervoor dat een student van een Amerikaanse universiteit die eerder een medestudent neerschoot, toch gewoon zijn bul krijgt. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldt vandaag dat de zaak tot veel ophef leidt.

De hoofdaanklager in de plaats Atlanta laat weten dat het er volgens hem op lijkt 'dat de verkeerde persoon een beloning krijgt'. Inmiddels heeft de verantwoordelijk aanklager die onder hem valt zijn ontslag gekregen.

In 2007 vuurde Joshua Brandon Norris drie kogels af op Frank Rashad Johnson naar aanleiding van een ruzie op een studentenfeest in Atlanta. De beschoten jongen raakte hierdoor zwaargewond.

Justitie wilde van Norris een bekentenis in ruil voor slechts een voorwaardelijke gevangenisstraf, een taakstraf en een geldboete. Ook kreeg hij de mogelijkheid op de universiteit te blijven studeren en daar zijn diploma te halen. Norris vond dit een goede ruil en legde een bekentenis af.

De moeder van het slachtoffer is alles behalve tevreden met deze deal. "Ik ben woedend over het onrecht dat mijn zoon is aangedaan," laat zij in een reactie weten. Johnson heeft lange tijd nodig gehad om te herstellen van zijn verwondingen. Hij heeft de universiteit in Atlanta inmiddels verlaten om zijn studie elders voort te zetten