Koningin Fabiola bedreigd met de dood

Onbekenden hebben een dreigbrief gestuurd naar een Belgische krant, waarin staat dat de 80-jarige koningin Fabiola op een nationale feestdag in juli met een kruisboog zal worden gedood. De terreurcel van de federale politie kijkt "met ernst" naar de zaak, meldden Belgische media vandaag.

De dreigbrief is in het Frans opgesteld en staat vol met taalfouten. Het lijkt erop dat het epistel, dat bij La Dernière Heure in de bus viel, geschreven is met een elektrische typemachine. Op de envelop zat een postzegel van 5 centiem uit de vorige eeuw.

Volgens de schrijver is Fabiola een onwaardige koningin omdat ze "koning Boudewijn in Spanje heeft vergiftigd omdat hij met dictator Tito een liefdesrelatie heeft gehad in diens wijnkelder in Belgrado, waar wij foto's van hebben". Verder staat in de brief dat "een schot met een kruisboog een einde zal maken aan dit ergste uitschot tijdens het defilé op 21 juli."

Die dag is een Belgische nationale feestdag. In Brussel is dan een groot militair defilé, waar de koninklijke familie vanaf een platform naar kijkt.