Pretpark over seks

China gaat in oktober een themapark over seks openen. Het park gaat Love Land heten en staat in Chongging. In het park zijn beelden van naakte mensen te zien, net als afbeeldingen van genitaliën. Een cursus over seks nemen is er ook mogelijk.

Volgens de oprichter is het park bedoeld om seksuele voorlichting te geven. "Seks is een taboe in China, maar mensen hebben echt meer informatie over het onderwerp nodig", zegt manager Lu Xiaoqing. Lu wil de bezoekers onder andere leren hoe ze een condoom moeten gebruiken en hoe ze lekker kunnen vrijen.

Door het taboe over seks wordt er in China haast niet in het openbaar over seks gesproken. Men geeft pas sinds kort toe dat veel mensen in China besmet zijn met hiv. De voorlichting over hiv komt pas sinds kort op gang. Desondanks leven veel hiv- en aidspatiënten nog in een maatschappelijk isolement vanwege hun aandoening. Veel mensen zijn dan ook tegen de komst van het park. "Deze vulgaire instellingen maken mensen ziek”, volgens iemand op internet.