Knappe priester geschorst om affaire

Albert Cutié moet flink door het stof. De 40-jarige hunk heeft zich de woede van de katholieke gemeenschap in Miami op de hals gehaald, nadat hij op het strand werd gesnapt terwijl hij lag te rollebollen met zijn vriendin.

Een Spaanse tabloid publiceerde de foto's. Je zou denken, wat is het probleem? Maar Cutié is priester en dus gebonden aan het celibaat. Het bisdom heeft hem daarom geschorst. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot: Cutié is namelijk mateloos populair onder Spaanstalige katholieken. Hij heeft een eigen tv-programma waarin hij vragen beantwoordt waarmee kijkers worstelen en publiceerde een bestseller vol levenslessen.En zijn fans willen helemaal niet dat Cutié wegblijft. Ze vinden dat de kerk niet zo ouderwets moet doen.


Totnogtoe houdt de kerk zijn rug recht. Ondertussen is Albert Cutié zich aan het bezinnen op zijn 'zonden'. Op zijn website: "Ik vraag om vergeving van hen die ik pijn of verdriet heb gedaan met mijn gedrag. (...) Ik hoop dat jullie je gebeden voort blijven zetten en me blijven steunen."