Biologische vader baby Donna wordt vervolgd

De Belgische justitie heeft de biologische vader van baby Donna aangeklaagd. Behalve de draagmoeder van het meisje en de Nederlandse pleegouders wordt ook Bart P. beschuldigd van "mensonwaardige behandeling van het kind".

Dat meldden Belgische media vandaag. De vader reageerde verbijsterd op de aanklacht. "Ik heb mijn dochter nog niet eens mogen zien, hoe kan ik haar dan mensonwaardig behandeld hebben?", vraagt hij zich af. Zijn advocaat stelt dat de man het kind "te goeder trouw heeft verwekt".

Donna werd in 2005 geboren. De draagmoeder verkocht haar aan een Nederlands echtpaar. Het meisje, nu 4 jaar oud, was beloofd aan de biologische vader en zijn vrouw.

Procureur Herman Daens zegt dat in België geen duidelijke rechtgeving bestaat voor een dergelijke zaak. ,,Daarom willen we de zaak zo ruim mogelijk aanpakken. Hij hoopt dat zo een wettelijk kader wordt vastgesteld voor het draagmoederschap.

Op 23 juni wordt besloten of Bart P. ook daadwerkelijk voor de rechter moet verschijnen. Een veroordeling zou zijn kansen om het meisje in Nederland te mogen bezoeken fors verkleinen.

Biologische vader baby Donna wordt vervolgd  (foto: ANP)