Bos sluit regeren met Wilders uit

Hoe de uitslag van de eerstvolgende parlementsverkiezingen ook moge uitvallen, een coalitie met zowel de PvdA als de PVV zal er in elk geval niet inzitten. Dat maakte PvdA-leider Wouter Bos vandaag duidelijk bij opnamen voor de NOVA College Tour. De PvdA niet de enige die samenwerking met de partij van Geert Wilders bij voorbaat uitsluit. Ook de SP, GroenLinks, ChristenUnie en D66 zien het niet zitten om met de PVV te regeren.

Bos ziet het niet zitten om in één regering met de PVV te koersen naar een "vervelend, koud en kil" Nederland. Ook is hij van mening dat Wilders enkel problemen benoemt, maar niet met oplossingen komt. De SP en de ChristenUnie hebben moeite met de standpunten van Wilders ten opzichte van de islam. Ook zijn manier van politiek bedrijven staat de partijen tegen.

Wilders lijkt niet echt onder de indruk. Volgens hem zijn de partijen in paniek geraakt omdat de PVV bij de eerstvolgende verkiezingen wel eens als grootste uit de stembus zou kunnen rollen. De uitsluiting van de partijen is wat Wilders betreft een "links cordon sanitaire" en een "belediging voor de kiezers"

Met dank aan mouthman voor de submit.