'Boonen drie keer betrapt op cocaïne'

Verschillende Belgische media berichten vandaag dat wielrenner Tom Boonen niet twee, maar drie keer betrapt is op het gebruik van cocaïne. Vrijdag werd al bekend dat de Quick Step-renner voor de tweede maal was betrapt en hij werd hierop dan ook geschorst door de ploeg.

Na nu bekend is geworden testte Boonen ook al positief op cocaïne en XTC op 15 november 2007 toen hij in zijn woonplaats Balen een out-of-competition controle van het UCI kreeg. Omdat de controle buiten de competitie plaatsvond, kon de Belg er niet voor geschorst worden.

In juni vorig jaar kwam naar buiten dat Boonen de maand er voor betrapt was op het gebruik van cocaïne. De Belg werd niet strafrechtelijk vervolgd toen omdat hij de media over zich heen gekregen had en niet deel mocht nemen aan de Tour de France.

Ditmaal lijkt de winnaar van Parijs - Roubaix er minder genadig vanaf te komen. Hij kan niet geschorst worden door het UCI omdat de controle buiten de wedstrijden om plaatsvond, maar hij kan wel voor het gerecht worden gedaagd. Op het gebruik van cocaïne staat in België een maximale straf van 5 jaar cel en een boete die ligt tussen de 1.000 en 100.000 euro.