Boek Puttense moordzaak bijna gesloten

De rechtbank in Zutphen buigt zich deze week over de zogenoemde Puttense moordzaak. De 34-jarige Ron P. uit Delft staat terecht voor de verkrachting van en moord op Christel Ambrosius in januari 1994.

P. is de derde verdachte die voor de rechter verschijnt voor deze misdrijven. Wilco Viets en Herman Dubois gingen hem voor en werden veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Toen ze die hadden uitgezeten werden ze in de herziening van hun strafzaak alsnog vrijgesproken. De twee kregen een schadevergoeding voor de jaren die ze hadden vastgezeten.

Ron P. kwam vorig voorjaar als verdachte in beeld toen zijn DNA matchte met sporenmateriaal dat op de plaats van het misdrijf was gevonden. P.'s erfelijk materiaal kwam in de landelijke DNA-databank voor veroordeelden terecht nadat hij was veroordeeld voor mishandeling van zijn vriendin. P. ontkent dat hij Christel Ambrosius heeft vermoord.

De rechtbank heeft deze week vier dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. Maandag 18 mei wordt de eis van het Openbaar Ministerie (OM) verwacht en de uitspraak staat gepland voor 12 juni.