Tiroler hotel weigert Joodse gasten

Dat de Tweede Wereldoorlog inmiddels al bijna 65 jaar achter ons ligt is schijnbaar nog niet overal tot de mensen doorgedrongen. Een hotel in het dorp Serfaus in Tirol weigert namelijk Joodse gasten aan te nemen. Hierdoor heeft Haus Sonnenhof voor veel commotie gezorgd in Oostenrijk.

Een Weens gezin, bestaande uit maar liefst zeven personen, wilde graag een plekje reserveren in het hotel. Stomverbaasd was het gezin toen er een email werd teruggestuurd door de eigenares van het hotel. Hierin verklaarde zij dat er wel plek was, maar dat ze 'wegens slechte ervaringen in het verleden' geen Joden wilde opnemen in het hotel.

Andere hoteleigenaren in het Oostenrijkse dorp hebben met ontzetting gereageerd. De weigering van Haus Sonnenhof is niet alleen 'slecht voor het imago'. Nu er ruchtbaarheid aan het incident is gegeven, zal het nog lang duren voor het toerisme in Serfaus de klap weer te boven komt.

Het Joodse gezin heeft besloten elders de vakantie door te brengen. "Ik wil mijn vakantie niet in een racistisch nest doorbrengen", verklaart de vader. "En ik zal al mijn vrienden op de hoogte brengen van wat in Tirol gebeurt." 


Cartman weet al waar hij op vakantie heen wil...