Drankrijder ziet blaaspijpje aan voor bier

De politie van het Brabantse Helvoirt hoefde vanochtend niet eens meer de uitslag van de blaastest af te wachten. Het was de agenten overduidelijk dat de automobilist te diep in het glaasje had gekeken. Toen de man moest blazen, zag deze het apparaat namelijk aan voor een biertje, en wilde hij het ding leegdrinken.

De 38-jarige Brabander was even buiten zijn woonplaats van de weg geraakt en kwam met zijn auto in de sloot terecht. Gelukkig wist hij het voertuig snel te verlaten en kwam zonder kleerscheuren weer op de kant. Omdat hij in eerste instantie nergens op reageerde, rukten de Brabantse hulpdiensten voor de zekerheid toch massaal uit.

Omdat de agenten zagen dat er her en der lege bierblikken in de auto verspreid lagen, vroegen ze hem om in het apparaatje te blazen. De man dacht echter dat hij een nieuw biertje kreeg van de agenten, en wilde eruit drinken in plaats van erop te blazen.

Hierop werd de man naar het politiebureau overgebracht. Ook hier mislukte de blaastest, waarop de agenten bloed bij de man afnamen. Nadat de man zijn rijbewijs werd ingevorderd, mocht de beste man met een proces-verbaal op zak weer huiswaarts keren.