Kerk woedend op Goedele Liekens

De Belgische katholieke kerk staat op haar achterste benen. Niemand minder dan Goedele Liekens heeft namelijk de kerk beledigd. Op de cover van haar eigen glossy 'Goedele' staat de presentatrice en seksuologe afgebeeld als non.

Dit is echter nog niet het ergste. Volgens kardinaal Danneels is het cadeautje dat bij het tijdschrift zit het meest aanstootgevend. Bij het blad krijgt de lezer namelijk drie hosties, waarop de beeltenis van Goedelijke prijkt. Vooral de begeleidende tekst "neemt en eet hiervan, dit is mijn lichaam" stuit de kerk tegen de borst.

"Daarmee komt Goedele aan de kern van het christelijke geloof en dat doe je niet", aldus Hans Geybels, de woordvoerder van kardinaal Danneels. De man heeft inmiddels een brief geschreven naar de redactie van Goedeles glossy uit naam van alle bisschoppen. "Wij zijn ervan overtuigd dat het misbruik van centrale religieuze symbolen niet bevorderlijk is voor de uitbouw van een harmonieuze samenleving en zouden u willen vragen respect op te brengen voor de diepste overtuigingen van mensen."

De woordvoerder laat weten dat hij absoluut niet uit is op censuur, maar dat hij wil oproepen tot "respect en fijngevoeligheid". De kerk wil voorlopig nog niet naar de rechter stappen.

Goedele zelf kan er nog wel om lachen. Volgens haar is het allemaal een grote grap. "Ik had deze reacties niet verwacht. Het is niet de eerste keer dat ik als non op een cover sta en het is zeker niet onze bedoeling om zomaar te lachen met het geloof."

Likeens
Menigeen wil graag haar lichaam