Machinist knokt met jongen op perron

Een machinist van de NS had het vanmiddag op het station van Sittard aan de stok met een zestienjarige jongen uit Stein die een joint rookte op het perron. Een ooggetuige verklaart dat de machinist de jongen geschopt heeft.

Het tweetal is aangehouden door de politie, nadat de kemphanen door NS-personeel uit elkaar gehaald zijn. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Volgens een persbericht is er 'geduwd en geschopt'.

De ooggetuige meldde dat de machinist de ruzie begonnen was. "Die jongen stond een jointje te roken op het station. Daardoor kreeg hij ruzie met de machinist. Die gaf hem vervolgens een flying kick. Daarna werd de jongen door twee man van de NS tegen de grond gewerkt, met een knietje in zijn nek. Ik vond het allemaal nogal overdreven."

Een woordvoerder van de NS stelt dat de aanhouding van de machinist niet voor problemen met de dienstregeling heeft gezorgd. "Zijn dienst was nog niet voorbij, maar gelukkig hebben we in Sittard uitstekende mogelijkheden om wat bij te sturen. Er zijn andere machinisten voor handen. De machinist in kwestie reed op een stoptrein en er zijn anderen die dat traject ook kennen. Misschien dat de trein tien minuten vertraging heeft opgelopen, maar verder hebben de reizigers hier nauwelijks hinder van gehad." Over eventuele sancties tegen de machinist wil de NS nog niets zeggen zolang het onderzoek nog loopt. 

Met dank aan FortunaHome voor de submit.