Amsterdam in zomer weer wekenlang bouwput

Evenals vorig jaar verandert Amsterdam de komende zomer gedurende enkele weken in een bouwput. Tussen 26 juni en 24 augustus vinden op verscheidene plaatsen in de stad ingrijpende werkzaamheden plaats, waarvan het verkeer ernstige hinder ondervindt.

Dat maakte de gemeente vandaag bekend. Amsterdam begint onder meer met de renovatie van de IJtunnel en de herinrichting van het Mr. Visserplein, waardoor veel autoverkeer moet omrijden. Ook de toegangsweg richting de IJtunnel in Amsterdam-Noord is op twee plaatsen tijdelijk afgesloten.

Daarnaast is de gemeente van plan aan het spoor bij station Zuid te werken in het kader van de Noord-Zuidlijn. Enkele metrolijnen rijden daarom tijdelijk niet of slechts gedeeltelijk. Deze werkzaamheden gaan overigens niet door als de gemeenteraad besluit te stoppen met de aanleg van de metrolijn, zo benadrukte de gemeente.

De hoofdstad kiest er bewust voor alle werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren in de zomerperiode. Er zijn dan minder reizigers in de stad en het ongemak duurt relatief kort, aldus de gemeente.