Bevrijdingsfeest Rotterdam gestopt na oproer

Het feest bij de Erasmusbrug in Rotterdam ter ere van Bevrijdingsdag is gisteravond iets voortijdig beëindigd omdat het onrustig was.

De menigte keerde zich tegen 22.00 uur tegen agenten. De politiemensen zagen zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten in de lucht te lossen. Niemand raakte gewond bij de schermutselingen.

Het muziekfeest begon gistermiddag om 1 uur. Aanvankelijk was het heel gezellig, maar in de loop van de avond werd het wat onrustig. Twee groepen waren agressief naar elkaar en naar anderen toe. Rond 20.00 uur verwijderde de politie een persoon en moest de muziek zachter, zegt een woordvoerder van de politie.

Tegen 10 uur laaide de onrust weer op en ontstond er een vechtpartij. Daarbij zou iemand met een mes gestoken zijn. De politie kwam ter plaatse, maar trof geen gewonde aan. Vanaf dat moment had de menigte het op de agenten gemunt en bekogelde de politiemensen met flessen.

Het was toen meteen afgelopen met het feest. De lichten gingen aan, de muziek uit en de nooduitgangen open. Tegen kwart voor elf was het plein leeg. Het feest zou normaal tot elf uur hebben geduurd.