Ook UFO's gezien in Friesland

Wij aardbewoners moeten er ernstig rekening mee houden dat ET en zijn vriendjes bezig zijn onze aardbol over te nemen. Werd er onlangs nog een UFO gesignaleerd boven een voorstad van Moskou, nu blijken ze zelfs interesse te hebben in Friesland. Jan Jonker uit Gorredijk heeft ze namelijk afgelopen weekend zien vliegen boven Heerenveen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na het middernachtelijk uur, verliet Jonker het parkeerterrein bij zijn werkgever, een distributiecentrum van de Lidl in Heerenveen. Het was een collega die naar de lucht keek en hem wees op het bijzondere schouwspel. 

Boven in de lucht zagen de twee acht oranjekleurige ovale bollen. Het was absoluut geen vuurwerk, zo concludeerden de twee Friezen. Volgens hen komt geen enkele vuurpijl zo hoog. En nee, het was ook geen vliegtuig, want ook dat had het tweetal wel eens vaker gezien.

Maar hoe mooi de bollen ook waren, ze waren net zo snel verdwenen als dat ze waren verschenen. Enkele kilometers verder verdwenen de cirkels een voor een. Eenmaal thuis aangekomen googlede de Fries of er nog meer mensen de bollen hadden gezien. En verdomd, vorige maand waren ze ook al boven Utrecht gesignaleerd. 

Jan Jonker is overigens niet de enige Jonker die ze heeft zien vliegen. Zijn bloedeigen vader zag in de jaren zeventig al een onverklaarbare, oranje schim. Ondanks dat de Fries niet bang is voor ruimtewezens, vindt hij het allemaal best spannend. "Want je weet nooit wat ze doen", aldus Jonker. De Friese politie heeft tot nu toe nog geen andere meldingen over UFO's binnengekregen.