Bejaarde richt ravage aan

Een bejaarde vrouw (81) uit Heinenoord heeft afgelopen weekend in haar woonplaats een ravage aangericht. Tijdens een manoeuvre om de bus de ruimte te geven om door te rijden, reed de vrouw met haar auto tegen de gevel van een huis aan.

Terwijl de vrouw stilstond op de Dorpstraat met nog een auto voor haar, kwam er een bus uit tegengestelde richting aan. Om de bus ruim baan te geven, wilde de Heinenoordse op de smalle dijk achteruit rijden, maar dit ging mis. De vrouw trapte het gaspedaal in en reed niet voorzichtig, maar in volle vaart achteruit. Tijdens de rit raakte ze drie paaltjes, twee stenen bloembakken en tenslotte de gevel van een huis.

Ambulancepersoneel heeft de vrouw onderzocht en uiteindelijk zonder verwondingen naar huis gebracht. Het rijbewijs van de vrouw is tijdelijk ingevorderd en wordt ter beoordeling aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) voorgelegd.

Ook de brandweer werd ingeschakeld. De bejaarde vrouw heeft met haar ritje de gevel van het huis een halve meter naar binnen laten klappen. De brandweer heeft het huis moeten stutten. De bewoners van het huis waren niet thuis op het moment dat het ongeluk gebeurde.

Foto's van het drama zijn hier te bekijken.