[Exclusieve featurette] Het Bernini Mysterie

Het team achter het wereldwijde succes van The Da Vinci Code is terug met de langverwachte film Angels & Demons – Het Bernini Mysterie, een verhaal gebaseerd op de bestseller van Dan Brown. Tom Hanks speelt opnieuw de rol van Robert Langdon, hoogleraar religieuze symboliek aan de universiteit van Harvard. Ook nu wordt hij weer geconfronteerd met eeuwenoude machten die nergens voor terugdeinzen, zelfs niet voor moord, om hun doel te bereiken. De regie is ook deze keer in handen van Ron Howard, terwijl Brian Grazer, Ron Howard en John Calley verantwoordelijk zijn voor de productie. Het scenario is geschreven door David Koepp en Akiva Goldsman.

Wanneer Langdon erachter komt dat een eeuwenoud geheim broederschap bekend als de Illuminati, de machtigste ondergrondse organisatie uit de geschiedenis, weer actief is geworden, wordt hij geconfronteerd met een dreiging die de ondergang kan betekenen van de aartsvijand van deze geheime organisatie: de katholieke kerk. Als Langdon ontdekt dat de Illuminati een tijdbom hebben geactiveerd, vliegt hij naar Rome. Daar bundelen hij en Vittoria Vetra, een beeldschone en mysterieuze Italiaanse wetenschapster, hun krachten. Ze beginnen aan een ware jacht vol actie die hen door verzegelde grafkelders, gevaarlijke catacomben en verlaten kathedralen voert, en ze komen zelfs in het hart van de meest geheime kerker op aarde. Langdon en Vetra volgen een 400 jaar oud symbolenspoor uit de oudheid dat voor het Vaticaan de enige hoop op redding is.

Bekijk hier op FOK! exclusief de exlusieve featurette van Het Bernini Mysterie! Kijk deze week natuurlijk ook op FOK! voor de review en een leuke prijsvraag rondom Het Bernini Mysterie!