15-jarige in elkaar geslagen voor gsm en 4 eurocent

In het Belgische Wervik is een 15-jarige jongen op de trappen naar een tunnel van het station in elkaar geslagen. De daders namen zijn gsm en portemonnee met daarin zijn identiteitsbewijs en 0,04 euro mee. Omdat de jongen bang is voor represailles wil zijn moeder niet dat zijn naam genoemd wordt.

Rond 21.00 uur die avond stapte de jongen uit de trein in Wervik toen hij een groepje van zeven jongeren zag. Op weg naar zijn fiets kruiste hij het pad met de jongeren en één van die jongeren vroeg in het Frans aan een vriend van hem: "Die?" De andere jongen antwoordde: "Ja, die!". Toen de jongen doorliep kreeg hij een klap op zijn hoofd en toen hij zich daarop omdraaide werd hij in het gezicht geslagen.

Omdat de jongen doodsbang was haalde hij zijn gsm en portemonnee uit zijn zakken en riep: "Hier pak maar, maar stop!" Na de jongen nog enkele malen te hebben geslagen pakte het groepje de gsm en portemonnee aan en liepen weg.

Getuigen die herrie hoorden in de tunnel schoten de jongeman te hulp. Hij kon met de gsm van één van de omstanders naar huis bellen. De jongen heeft een gebroken neus, gebroken tand, een lichte hersenbloeding en een lichte hersenschudding aan het voorval overgehouden. Ook is hij zijn gsm en zijn portemonnee kwijt.

Met dank aan Troonwoord voor de submit.