Nintendo DS blijkt doos met stenen

De Amerikaanse moeder Jodi Wykle wilde met haar zoon een grapje uithalen voor zijn zestiende verjaardag. Ze kocht voor hem de game Guitar Hero: On Tour voor de Nintendo DS, terwijl de jongen helemaal geen DS had. Nadat ze hem er mee gepest had toverde ze alsnog een mooie Nintendo DS-verpakking tevoorschijn. Helemaal gelukkig maakte de jongen de doos open om vervolgens slechts wat papier en stenen eruit te halen, iets dat hij niet bepaald grappig vond.

Gelukkig voor de jongen was het ook helemaal geen grap van zijn moeder, ze was net zo verbaasd als hij. De bedoeling was namelijk hem echt een DS te geven. Dus ging ze terug naar de Wal-Mart waar ze het apparaat gekocht had, maar die vonden dat het niet hun probleem was en stuurde de vrouw gewoon met lege handen naar huis. Ook Nintendo vond dat het probleem niet bij hun lag en dus bleek een telefoontje naar The Big N niet nuttig. Mevrouw Wykle liet dit niet over haar kant gaan en nam contact op met de media.

Omdat ze haar zoon niet teleur wilde stellen kocht ze een tweede Nintendo DS en opende hem in de Wal-Mart zodat ze zeker wist dat er een handheld inzat. Nadat haar verhaal in de media kwam besloot Wal-Mart dat het wellicht toch wel hun probleem was en leverde de vrouw een volledige vergoeding voor de doos met stenen en een waardebon van $20 voor haar problemen.

De vrouw adviseert nu anderen om voortaan ook dozen open te maken in de winkel om te zorgen dat er bewijs is als de inhoud niet klopt. Verschillende consumentenbonden hebben aangegeven dat het altijd handig is om te controleren of je ook koopt wat je denkt dat je koopt. Het laten openmaken van een doos door de winkelier kun je altijd doen bij twijfel.

Voor meer gamesnieuws kun je terecht op FOK!games.

Nintendo DS
Een doos stenen voor moederdag