Berlusconi: koop toch IKEA-meubels

De Italiaanse president Silvio Berlusconi heeft de getroffenen van de aardbeving in L'Aquila weer van een ongevraagd advies voorzien. Na het advies om de tijd die de mensen in een tentenkamp moeten doorbrengen als kamperen te zien, raadt hij hen nu aan om meubels bij IKEA te kopen.

In het aardbevingsgebied staan nog veel leegstaande nieuwbouwwoningen. "Ga daar heen en koop toch meubels bij IKEA. Daar kan men voor weinig geld een complete inrichting kopen", aldus Berlusconi. Hij voegde er nog heel gul aan toe: "Wij kunnen jullie dat beetje geld ook nog terugbetalen."

Uit solidariteit heeft Berlusconi aangekondigd dat de aanstaande G8-top zal worden gehouden in de buurt van L'Aquila, in plaats van op een eiland vlakbij Sardinië. Het heeft er echter alle schijn van dat het niet geheel uit medeleven is, maar ook uit oogpunt van kostenbesparing en veiligheid. De verwachting is dat tegenstanders van de G8 het niet wagen om in de getroffen stad onrust te veroorzaken. Daardoor kan er 200 miljoen euro op het veiligheidsbudget worden bespaard.