VS op klopjacht naar schietende VU-professor

De Amerikaanse autoriteiten hebben een klopjacht geopend op een Amerikaanse professor van de universiteit van Georgia, die tevens doceert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De marketingexpert staat ook wel bekend als de 'Coca Cola professor'. Hij zou zaterdag drie mensen doodgeschoten hebben, onder wie zijn ex-vrouw. Twee mensen raakten gewond.

Volgens Amerikaanse media had een aantal leden van de toneelclub van de universiteit zich verzameld in een theater in de plaats Athens, toen volgens ooggetuigen de marketingprofessor binnenkwam.

Er zou een woordenwisseling hebben plaatsgevonden met een man, waarop de professor het pand verliet en enkele minuten later terugkwam en het vuur opende. Kort daarna vluchtte hij per auto.

In de auto zaten de twee jonge kinderen van de man en zijn ex-vrouw, die hij bij zijn buren afzette onder het mom van een noodgeval. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De autoriteiten houden nauwlettend Amerikaanse vliegvelden in de gaten, omdat de man ook een huis in Amsterdam bezit.

De universiteit van Georgia heeft de studenten per sms geïnformeerd over de schietpartij en gewaarschuwd uiterst voorzichtig te zijn mochten ze in contact met de professor komen. Hij zou meerdere wapens bij zich hebben.


VS op klopjacht naar schietende VU-professor  (foto: DAG)