Varkensgriep H1N1 vermoed in New York

Het departement van gezondheid van New York City heeft gisteren een team onderzoekers naar een privéschool in de wijk Queens gestuurd, nadat tientallen scholieren klaagden over symptomen die overeenkomstig zijn met die van de varkensgriep H1N1.

Officials zeiden dat ongeveer 75 scholieren van de St. Francis Preparatory School donderdag hadden geklaagd over misselijkheid, koorts, duizeligheid en pijn. Verschillende studenten waren onlangs naar Mexico op vakantie geweest, waar al 61 mensen stierven aan het virus.

Om de epidemie in de hand te houden, hebben Mexicaanse officials musea, scholen en universiteiten gesloten, en de inwoners van Mexico-Stad aangeraden mondkapjes te dragen, zo veel mogelijk binnen te blijven, bij verhoging niet naar het werk te gaan, en publieke samenkomsten als bioscoop of kroeg te mijden.

Het Center for Disease Control and Prevention (CDCP) zei gisteren dat er tot nu toe acht gevallen van het virus in de VS zijn bevestigd; zes in Californië, twee in Texas. Die staten grenzen beide aan Mexico. In New York worden de maatregelen uit voorzorg genomen, en probeert men vast te stellen dat de griepuitbraak niet het gevreesde virus betreft.

Het departement zal nauw blijven samenwerken met scholieren, ouders en de schooldirectie om de situatie in de gaten te houden”, aldus de officials.