Dierenbeul (12) vastgelegd op video

Groot-Brittannië heeft geschokt gereageerd op een geval van dierenmishandeling. Het ongeloof werd nog groter toen het om een meisje van twaalf jaar bleek te gaan. Op het dertien minuten durende filmpje die The Sun ontving, is te zien hoe de twaalfjarige de anderhalf jaar oude hond Jasper slaat met zijn riem, en op zijn staart gaat staan terwijl ze hem schopt.

De 60-jarige Ray Green, eigenaar van Jasper, kon niet geloven wat hij zag. Ray is invalide en gaf het beestje regelmatig mee aan het kind om hem uit te laten. Ook de familie van het kind kon niet geloven wat ze zagen. 'We dachten echt dat ze een dierenliefhebber was', aldus de vader van het meisje. 'Ik begrijp niet waar die agressie vandaan komt. We hebben een poes thuis en we zouden een puppy voor haar kopen. Die zal er nu in ieder geval niet komen, ik kan niet geloven wat ik gezien heb. Ze zal hiervoor hard gestraft worden,' aldus de vader.

Dankzij een alerte buurtbewoner kwam de mishandeling aan het licht. 'Ik had haar al eerder zulke dingen zien doen', aldus de man, 'Daarom begon ik dit te filmen. De hond probeerde zich nog te verdedigen, maar ze schopte hem gewoon te hard. Ze zou tien jaar lang geen huisdieren mogen hebben. Je moet er niet aan denken dat ze over een paar jaar als babysit op kinderen gaat passen'.

Met dank aan bierspons, dj-scratch en WhiteTiger1 voor de submit.

De schokkende beelden.