De Blinkerd in Schoorl afgebrand

In Schoorl is gistermiddag een sporthal afgebrand. Naar verluid is de brand begonnen op het dak, waar dakdekkers eerder bezig waren met de vernieuwing van het dak. Het is niet bekend of dit te maken heeft met de oorzaak van de brand. De politie heeft wel laten weten dat er gasflessen op het dak van de sporthal stonden.

Rond 20.30 uur was de brandweer de brand meester. Het dak van de sporthal is volledig ingestort, waardoor de hal als verloren beschouwd moet worden. Ook een auto en een caravan die naast de sporthal stonden waren niet meer te redden. De rieten kap van een nabijgelegen boerderij vloog nog wel in brand, maar kon snel geblust worden.

Bij het blussen kreeg de brandweer ondersteuning van diverse korpsen uit de regio. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, omdat er asbest in het dak zou zijn verwerkt. Metingen van de brandweer hebben inmiddels uitgewezen dat er inderdaad asbest vrij is gekomen, maar dat dit de minst schadelijke soort asbest is. De brandweer is gisteravond ook direct begonnen met het schoonspuiten van de omgeving van de sporthal.

Met dank aan Renni voor de submit.