Cabaretprijs Theo Maassen gestolen

Een cabaretprijs van Theo Maassen is gestolen uit de foyer van het Koningstheater in Den Bosch. Dat bevestigde directeur Frank Verhallen gisteren naar aanleiding van een bericht in het Brabants Dagblad.

Het gaat om een paarse spiegel die Maassen in 2006 ontving bij het winnen van de Poelifinario, een van de belangrijkste cabaretprijzen in Nederland.

Maassen had de spiegel geschonken voor het museum in het Koningstheater. De foyer is aangekleed met tientallen decorstukken, kostuums en rekwisieten uit kleinkunstvoorstellingen. Ook Sara Kroos heeft haar cabaretprijs, een rode spiegel, geschonken. Die hangt er nog wel.

De prijs van Maassen is waarschijnlijk maandagavond na een voorstelling ontvreemd, aldus Verhallen. "We balen er enorm van, want we zijn altijd erg zorgvuldig met de attributen. We hadden de spiegels net verhangen, waardoor er nog geen veiligheidsschroeven aan vastzaten."

Verhallen denkt dat iemand de spiegel als grap heeft meegenomen, omdat Theo Maassen in het verleden wel eens sportprijzen heeft ontvreemd, zoals uit de prijzenkast van PSV. "Maar ik vind dit een zeer misplaatste grap." Maassen heeft nog niet gereageerd, aldus de directeur.

Cabaretprijs Theo Maassen gestolen  (foto: ANP)