Utregs Glorie start petitie tegen 'kwestie Wolfsen'

De Utrechtse politieke partij Utregs Glorie is vandaag een petitie gestart om te komen tot een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken in de ‘kwestie Wolfsen’.

De ruimhartige excuses van burgemeester Aleid Wolfsen tijdens het interpellatiedebat van donderdag 16 april, zijn voor ons niet voldoende. Zeker niet nadat ná het interpellatiedebat nieuwe informatie bekend is geworden.
 
Zo is inmiddels een intern onderzoek gestart bij het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad over de rol van het dagblad in deze kwestie. Ook zijn er meerdere bestuursrechtdeskundigen die de mening van emeritus hoogleraar Twan Tak dat Wolfsen de pensionkostenregeling in zijn eigen voordeel zou hebben toegepast, onderschrijven. Eén van hen, mr. E.F. Vink uit Utrecht, heeft zelfs aangifte tegen burgemeester Wolfsen gedaan.
 
Wij willen, nee eisen, duidelijkheid over het al dan niet correct toepassen van de pensionkostenregeling door Wolfsen, het al dan niet onder druk zetten van (lokale) media door Wolfsen, de geloofwaardigheid van Wolfsen én de imagoschade voor de stad Utrecht. In de ogen van Utregs Glorie heeft de bevolking van Utrecht recht op duidelijkheid.
 
De petitie kan hier worden ondertekend.

Praat ook op ons forum mee over dit onderwerp, en zie ook: http://frontpage.fok.nl/column/9412/1/-DriekOplopers:-Censuurburgemeester.html .


 

Submitter:  Bron: Utregs Glorie