Nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann

Er is een nieuwe verdachte opgedoken in de zaak Madeleine McCann. Dat melden Bitse media.

Het gaat om een man die in de dagen voorafgaand aan de verdwijning van  de Britse kleuter  meerdere keren is gesignaleerd in de buurt van het gezin McCann op hun vakantieadres in het Portugese Praia da Luz. Getuigen zagen de mysterieuze man in zijn eentje rondscharrelen rond het appartement en een paar keer naar binnen gluren.

Hij  zou een Mediterraans uiterlijk hebben en leek destijds eind twintig, begin dertig. Uit dossiers over de zaak zou blijken dat de politie de rol van de man nooit goed heeft onderzocht.

Op 3 mei is het precies twee jaar geleden dat Madeleine McCann een paar dagen voor haar vierde verjaardag spoorloos verdween.  Ondanks een intensief politieonderzoek en massale media-aandacht, is Maddie nog steeds spoorloos.

Forensisch experts hebben deze week een foto vrijgegeven waarop Maddie is afgebeeld zoals ze er vandaag de dag uit zou kunnen zien.

Ouders Gerry en Kate, door politie en media zelf meerdere malen in verband gebracht met de verdwijning van hun dochter, reizen woensdag af naar de Verenigde Staten, waar ze te gast zijn in The Oprah Winfrey Show. Vader Gerry heeft ook meegewerkt aan een reconstructie van de verdwijning, die de Engelse zender Channel 4 volgende maand uitzendt.


Nieuwe verdachte in zaak Maddie McCann  (foto: DAG)