Voetbal: Uitslag KNVB beker FC Twente - NAC Breda

FC Twente heeft de finale weten te bereiken van het KNVB-bekertoernooi. De Twentenaren wonnen in de eigen Grolsch Veste met 3-1 van NAC Breda.

Na een kwart wedstrijd opende NAC de score. De ploeg van Robert Maaskant kwam door een foutje van de defensie van FC Twente op voorsprong door een mooi doelpunt van Anthony Lurling. FC Twente kreeg na het doelpunt van de club uit Breda aardig wat kansen maar steeds stond Jelle ten Rouwelaar in de weg.

Na de rust was het vooral FC Twente wat de klok sloeg. Een schitterend doelpunt van Theo Janssen zorgde voor de gelijkmaker. De ploeg van trainer Steve McClaren was heer en meester in eigen huis en kon vrij gemakkelijk uitlopen naar 2-1 via Romano Denneboom en 3-1 via N'Kufo. De club uit Enschede zal dus op 17 mei in de Rotterdamse Kuip een gooi doen naar de KNVB-beker.