Opnieuw demonstratie Tamils in Den Haag

Tamils hebben ook vandaag gedemonstreerd op het Plein bij de Tweede Kamer in Den Haag. Zij willen de regering overhalen iets te doen aan het geweld in hun (voormalige) thuisland Sri Lanka. De Samenwerkende Tamilorganisaties in Nederland hebben de Kamer vandaag daarover een petitie aangeboden.

De Tamils voeren al een tijd actie in Den Haag. De betogingen lopen door tot en met 28 april, zei een woordvoerster van de politie vandaag. De demonstranten zeggen dat er dagelijks honderden Tamils in Sri Lanka door staatsgeweld om het leven komen. Overmorgen spreekt de Kamer over de kwestie.

Twee vrouwen zetten het verzoek om Nederlandse initiatieven kracht bij met een hongerstaking. Ze bivakkeren in een tentje op het Plein. De vrouwen begonnen twaalf dagen geleden met hun actie, een arts controleert dagelijks hun conditie.

Niet alleen 'Nederlandse' Tamils voeren actie. Wereldwijd vragen vertegenwoordigers van de hindoeïstische minderheid in het overwegend boeddhistische Sri Lanka, aandacht voor de zaak. In tal van andere wereldsteden waren afgelopen weken ook demonstraties. De Tamils willen een eigen staat in het noorden en oosten van Sri Lanka.