Bijna 200.000 handtekeningen voor Sesamstraat

De petitie om Sesamstraat voortaan om half zeven uit te zenden, is inmiddels getekend door bijna 200.000 mensen. Op de website sesamstraatnaarhalfzeven.nl tekenden bijna 80.000 sympathisanten, en via de protesthyve Vrienden van Sesamstraat hebben zich al meer dan 100.000 steunbetuigers gemeld.

Dat heeft acteur Aart Staartjes vandaag gezegd. De protestactie om Sesamstraat voortaan om half zeven uit te zenden, komt woensdagmiddag tot een climax. De initiatiefnemers van ‘Sesamstraat naar half zeven’ overhandigen dan de stapel virtuele handtekeningen in Hilversum aan televisiedirecteur Gerard Timmer van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Het programma wordt nu rond half zes uitgezonden, als ouders en kinderen vaak nog niet thuis zijn. Dit heeft de afgelopen maanden zijn weerslag gehad op de kijkcijfers. De 71-jarige Staartjes, die in het programma de norse Meneer Aart speelt, heeft al bekendgemaakt uit Sesamstraat te stappen als geen gehoor wordt gegeven aan de massale oproep. "Ik maak braaf mijn contract af, maar zal dan in het nieuwe seizoen niet meer te zien zijn”, herhaalde hij zondag.

Niet alleen Meneer Aart maakt zich boos over het geschuif met het programma. Ook Dikkie Dik publiceerde eerder deze week een tekening waarop de dikke rode poes haar steun aan de actie betuigde.

Meer dan vijftig boze schoolkinderen zetten de overhandiging van de petitie woensdag kracht bij. Ook Meneer Aart probeert aanwezig te zijn "al kan het zijn dat ze mij op dat moment in Sesamstraat nodig hebben".


Bijna 200.000 handtekeningen voor Sesamstraat  (foto: DAG)