Blind date voor moslims

Zonder uitzondering zijn moslima's op de datingsite muslima.com, aantrekkelijk en hooggeschoold. Mannen die daar een date zoeken moeten dat maar voor waar aannemen. De foto's in nikab of chador laten, behalve de ogen, niet veel zien.

Uit onderzoek blijkt dat eerste generatie moslims afstappen van gearrangeerde huwelijken voor hun dochters. Huwelijkspartners zoeken, daten en flirten op internet wint vooral in het westen aan populariteit. Culturele beperkingen vallen door het internet weg. Met de enthousiaste hulp van hun ouders kiezen moslima's nu dankzij het internet partners uit eigen land. Het internet is een bevrijding en niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen, op deze manier loopt het aantal importbruiden terug.

Buiten internationale webpagina's, die ook op Nederland gericht zijn, zijn er nog drie andere sites voor moslims die een vrouw zoeken. Twee daarvan zijn daadwerkelijk datingfora, de wervende teksten op maroc.nl en marokko.nl zijn meestal bijdetijds van toon en sluiten hierdoor goed aan bij de open Nederlandse samenleving.