Berlusconi weer over de schreef

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft donderdag weer van zich laten horen op een bezoek aan het getroffen gebied door de recente aardbevingen in Italië. Zo zei hij tegen een Afrikaanse medewerker van het Rode Kruis en een Afrikaanse priester: "Jij hebt een mooie kleur. Ik wou dat ik ook de tijd had om hier te blijven en te kunnen bruinen."

Vervolgens omarmde hij een vrijwilliger die plaatsvervangende schaamte had. "Hou me stevig vast en noem me papa", lachte Berlusconi.

Eerder zei de 72-jarige Italiaanse premier meerdere malen dat de Amerikaanse president Barack Obama mooi zongebruind is. Op de vraag waarom hij de ecomonische crisis anders aanpakt dan de Amerikaanse president, antwoordde hij: "Omdat ik blanker ben."

Ook zei Berlusconi eerder deze week tegen een knappe vrouwelijke dokter dat hij het niet erg zou vinden mond op mond-beademing van haar te krijgen.

Vorige week haalde de premier de wereldpers met zijn verklaring dat de slachtoffers hun periode in de tentenkampen maar als een vakantie moesten beschouwen. Die opmerking zwakte hij nadien af met een officiële verklaring dat het zijn bedoeling was om de rouwende Italiaanse natie wat op te beuren.

Met dank aan Troonwoord voor de nieuwssubmit.

Archieffoto Silvio Berlusconi