Dierentuin flauw van hoax gejatte pingu´n

Het personeel van het Dierenpark Emmen, voorheen Noorder Dierenpark, is het beu. Vorig jaar werd de pinguïnverzorgers het hemd van het lijf gevraagd over een gestolen pinguïn. Bezoekers, vrienden en kennissen vroegen telkens of het verhaal waar was dat een bezoeker zo'n zeevogel had meegenomen in zijn rugzak. Maar nee, dit verhaal bleek pertinent onjuist.

Het bleef een tijdlang stil rond de gestolen pinguïn. Totdat deze week opnieuw het verhaal rondging in Emmen en omstreken. Dit keer zou een verstandelijk beperkte jongen uit Zwolle de vogel met vliegangst hebben meegejat.

"Och, is het weer zover", verzucht de woordvoerder van de dierentuin. Zegsman Wijbren Landman laat weten dat er al meer mensen weer hebben gevraagd naar de verdwenen pinguïn. "Blijkbaar vindt iemand het nodig om het pinguïnverhaal weer in de wereld te brengen. "

Nadat Landman even per telefoon contact heeft gezocht met de verzorgers, kan hij de nieuwsgierigen teleurstellen. "Weet je wat de verzorgers zeiden? Het zal toch niet waar zijn dat het verhaal opnieuw opduikt? Het verspreidt zich blijkbaar weer razendsnel. Maar geloof me, het is echt onzin. Het past trouwens wel bij de dierentuin, een broodje aap-verhaal. Veel meer dierentuinen, in binnen- en buitenland, hebben hiermee trouwens ook al te maken gehad."


Misschien is het hier wel mee begonnenemo