Fred Rutten nieuwe trainer PSV

Fred Rutten is tijdens een persconferentie officieel als nieuwe trainer van PSV gepresenteerd. De 46-jarige oefenmeester, die drie weken geleden bij Schalke 04 werd ontslagen, zal een overeenkomst voor de duur van drie seizoenen tekenen.

Rutten volgt bij PSV Dwight Lodeweges op. Deze oefenmeester was sinds het vertrek van Huub Stevens verantwoordelijk voor het eerste elftal van de Eindhovense formatie. Lodeweges zal het seizoen van PSV overigens afmaken. Rutten zal zijn werkzaamheden als hoofdcoach van de Eindhovenaren na dit seizoen gaan starten.

De komst van Rutten was voor veel mensen al tijden geen verrassing meer. Na het vertrek van Stevens werd de trainer als belangrijkste kandidaat genoemd. Ook de naam Co Adriaanse kwam nog even ter sprake, maar deze interesse is eigenlijk nooit concreet geweest.

PSV haalt in elk geval een oude bekende in huis. In 2001 begon Rutten zijn carrière bij de Eindhovenaren als hoofd opleidingen. Een jaar later werd hij al naar het eerste elftal doorgeschoven. Daar zou hij vier jaar lang aan de zijde van Guus Hiddink blijven staan. Na het vertrek van de coach uit Varsseveld koos de ploeg uit de Lichtstad voor Ronald Koeman. Rutten koos er daarna voor om bij FC Twente aan de slag te gaan, waar hij uitstekend heeft gepresteerd.

De resultaten van Rutten bij FC Twente bleven niet onopgemerkt. Toen Koeman er voor koos om naar Valencia te vertrekken, ging de naam van de trainer van De Tukkers al rond als potentiële opvolger. Een afvaardiging van PSV reisde af naar Enschede, maar ving daar uiteindelijk bot. De 46-jarige trainer wilde graag bij zijn huidige werkgever blijven. PSV koos daarna voor Huub Stevens, terwijl Rutten naar Schalke 04 vertrok.

Er bestaat overigens nog geen duidelijkheid over de nieuwe technische staf. "Het is nog te kort dag om uitlatingen te doen over de invulling daarvan. We gaan er onze tijd voor nemen, op dit moment is nog niets bekend. Maar het is ook nog vroeg, we hebben alle tijd om de staf te completeren," aldus Rutten. Erik ten Hag en Youri Mulder worden in elk geval als mogelijke assistenten van Rutten genoemd. 

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport !