'Wibi moet jaar op uitkering wachten'

Een nieuwe tegenslag voor concertpianist Wibi Soerjadi. Wibi heeft al een tijdje last van blootliggende gehoorzenuwen waardoor hij niet kan werken. Ondanks dat hij 12.500 euro per jaar aan verzekeringspremie kwijt is, weigert de verzekering hem op dit moment uit te betalen.

Zijn manager: ”We hebben alle spullen gisteren naar de advocaat gestuurd. Het is ongelooflijk dat de verzekering niet wil betalen. Er schijnt in de kleine lettertjes te staan dat er een wachttijd van een jaar is voor een eventuele uitkering. Wij dachten met een dochter van Lloyds, AON, goed te zitten. Maar niets is minder waar.”

Wibi hoort door de kwaal aan zijn gehoor alles vervormd en lijdt op dit moment al een ton schade. De manager: ”Hij kan echt niet spelen, en hij wil zo graag. We zeggen het ene concert na het andere af. De artsen van intussen twee academische ziekenhuizen zijn erbij betrokken. Met medicamenten wordt alles op alles gezet. Maar er is nog geen verbetering. Wibi moet zich ontspannen. Elke keer dat hij speelt neemt de frustratie toe.”

Wibi dacht verzekerd te zijn van een arbeidongeschikheidsuitkering, vanwege een polis die hij daarvoor heeft afgesloten. Echter, "Er is een wachttijd van 52 weken en de verzekering betaalt pas als Wibi echt halfdood is. Dat stadium hopen we nooit te bereiken."

De advocaat van Wibi is de zaak nu aan het bekijken. "Dit riekt naar malafide handelen. En een polis die niet deugt. Ik geef Wibi gelijk. Ons kantoor heeft nog nooit een rechtszaak voor Wibi verloren. Wij bekijken hoe we de zaak het beste kunnen aanpakken.”

Verzekeringsmaatschappij AON zegt in een reactie dat Wibi op de hoogte is van de voorwaarden die de verzekering stelt. "Hij had de keuze tussen wel of geen wachttijd van een jaar. Omdat het al zo’n dure verzekering is, heeft hij gekozen voor wel een wachttijd. Omdat hij het risico van een griepje of verkoudheid natuurlijk wel kan dragen. Dat hem nu iets anders treft, vinden wij ook tragisch. Maar wij gaan ervan uit dat iemand die zijn gezondheid verzekert, weet wat hij doet.”