Meeneemtoilet voor onderweg op de markt

Een bedrijf in Oirschot verkoopt sinds kort de plaszak. Deze meeneemtoilet kan erg handig zijn tijdens de file, op duistere parkeerplaatsen of bij een lange autorit richting de zon. Het gaat om een nieuw product in twee varianten, namelijk de Roadbag (voor mannen) en de Ladybag (voor vrouwen).

Het geheim van de Ladybag en Roadbag is volgens Ton van de Ven van importeur Vedeve Oirschot de superabsorber. "De urine komt via een ronde opening in het noodtoiletje terecht. Daar komt het in aanraking met speciale, superabsorberende kunststofkorrels. Zo ontstaat er een vaste gel, waardoor er geen druppels en onaangename geuren meer kunnen vrijkomen."

Door het speciale ontwerp van de bags zal er verder geen huidcontact zijn tussen de huid en urine, waardoor het hygiënisch en geurloos is. De gemiddelde hoeveelheid urine van een plasbeurt is 300 tot 500 milliliter, maar elk minitoiletje kan wel 700 milliliter aan, ruim voldoende voor de gemiddelde Nederlander.

Van de Ven: "De Roadbag is eenvoudig af te sluiten met een kleefbandje en kan daarna in de afvalbak worden gedeponeerd. Voor optimale hygiëne wordt bij elke Roadbag een schoonmaakdoekje bijgeleverd."