'Metselmoordenzaak': Levenslang wordt 18 jaar

Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag in de zogenoemde metselmoordenzaak een celstraf van achttien jaar opgelegd aan Soenil D. De 40-jarige Soenil is daarmee verlost van de levenslange gevangenisstraf die de rechtbank in Den Haag hem eerder oplegde. Zijn broer Aniel en hun 62-jarige vader werden vrijgesproken.

De zaak draait om de moord in 2004 op twee mannen uit de Zaanstreek, van wie de lichamen werden ingemetseld in een muur van een Haagse woning. Soenil bekende dat hij Rob Mahabier (25) en Jeroen Dekkers (24) in augustus 2004 had neergestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) geloofde echter dat de drie mannen het duo samen hadden vermoord.

De politie vond de lijken in september 2004, ingemetseld in een pand aan de Wolmaranstraat. Ze waren een eind verderop omgebracht, in een woning aan de Cartesiusstraat. Broer Aniel werd in eerste instantie ook al vrijgesproken, vader D. moest twintig jaar de cel in. Het OM eiste tegen Soenil ook twintig jaar cel, maar de rechtbank besloot hem in 2007 levenslang op te leggen.