Maxima krijgt 'go fuck your self' voor haar kiezen

'Go fuck your self'. Dat kreeg prinses Maxima gisteren te lezen tijdens een werkbezoek in Overijssel. Geen alledaagse boodschap voor de goedlachse prinses.

Een medewerkster van Philips week een kort moment af van het strakke protocol en meteen ging het mis. Als onderdeel van een presentatie liet ze de prinses een blaadje zien waarop heel duidelijk de beledigende tekst 'Go fuck your self' te zien was. De gegeneerde organisatoren breken vandaag hun hoofd over hoe het heeft kunnen gebeuren dat de prinses zo in verlegenheid is gebracht tijdens haar bezoek aan scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten.

Het bezoek maakte deel uit van het project 'Meiden in de techniek', dat ervoor moet zorgen dat meer meisjes de bètakant opgaan. Een meegereisde Philipsmedewerkster vertelde enthousiast over haar werk, waarbij ze nogal eens op gekke dingen stuit. Zoals klachten in onbegrijpelijke leestekens uit China. Daarop toonde ze een A4-tje met gekke Chinese tekens aan de prinses. Toen ze dit een kwartslag draaide, was er ineens wel wat leesbaars te zien…

De prinses en de leerlingen konden er wel om lachen, de school en de organisatoren zijn 'not amused'. Woordvoerster Judith de Jong van het Platform Bèta Techniek laat aan de Telegraaf weten dat het grapje geen onderdeel vormde van het draaiboek. "Dan had ik zeker gezegd: doe dit grapje maar niet. Gelukkig kon de prinses er hartelijk om lachen. Maar het was niet echt gepast. Laten we het daarom maar houden op een slecht getimede grap."


Maxima krijgt 'go fuck yourself' voor haar kiezen  (foto: DAG)