Facebook slecht voor je studie

Facebook-gebruikers boeken veel slechtere schoolresultaten dan niet-Facebookers, blijkt uit academisch onderzoek. De meerderheid van de studenten die de sociale netwerksite Facebook elke dag raadpleegt, scoort een heel punt lager dan degenen die de website links laten liggen.

De resultaten doen de vrees van leraren en ouders bewaarheid worden, schrijft The Times. Onderzoeker Aryn Karpinski: 'Ons onderzoek toont aan dat mensen die meer tijd op Facebook besteden, minder tijd spenderen aan school. Iedere generatie heeft zijn eigenaardigheden, maar ik denk dat Facebook een uniek fenomeen is in dat opzicht.'

Het onderzoek van de Ohio State University werd gehouden onder 219 studenten. Van de Facebookgebruikers onder hen, checkte 65 procent elke dag hun account op nieuwe berichten. De gespendeerde tijd per bezoek varieerde van enkele minuten tot meer dan een uur.

Vervolgens werden deze gegevens gekoppeld aan de studieresultaten. De opzienbarende resultatien worden deze week gepresenteerd op de jaarlijkse meeting van de American Educational Research Association.


Facebook slecht voor je studie  (foto: DAG)