Agressief Paasweekeinde in Haarlem

Het Paasweekeinde is erg onrustig verlopen in Haarlem. Op diverse plekken in de stad waren vechtpartijen uitgebroken. Een woordvoerster van de politie vermoedt dat dat mede kwam door het overmatig gebruik van alcohol en het mooie weer.

Vrijdagavond waren er al twee vechtpartijen. De grootste vond plaats voor de Ierse pub aan het Houtplein. Een 35-jarige Haarlemmer raakte slaags met een 30-jarige plaatsgenoot en sloeg deze op zijn hoofd met een stoel. Omstanders werden bekogeld met glaswerk. De politie hield in totaal vier mannen aan. De tweede vechtpartij vond plaats op het Wilsonplein. Een 18-jarige Heemstedenaar liep een gebroken kaak op bij een onenigheid met een groep jongeren. Ook hier hield de politie vier verdachten aan, maar deze bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Eergisteravond was het raak in de Smedestraat. Een 16-jarige Haarlemmer is aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee plaatsgenoten. Een van beiden, een 23-jarige man, liep hierbij een gebroken neus op.

Gisterochtend vroeg zijn vervolgens twee Heemstedenaren opgepakt, die een oude schoolvete hebben vereffend. Een 18-jarige oud-schoolgenoot van de twee kreeg hierbij de nodige klappen.

Ook afgelopen nacht was er weer een vechtpartij. Ditmaal was een 38-jarige Haarlemmer het slachtoffer van een groep van negen jongeren. De fiets van de man werd vernield, terwijl hij zelf gedwongen werd alcohol te drinken. Nadat een getuige de politie gebeld had, kon de groep jongeren worden gearresteerd.