Longkanker blijkt dennenboom te zijn

Artyom Sidorkin uit Izjevsk in Centraal-Rusland moest onlangs naar het ziekenhuis. De 28-jarige Rus had namelijk last van een hevige pijn in zijn borst. Ook hoestte hij regelmatig bloed op.

Naar aanleiding van de klachten werd er een röntgenfoto gemaakt van Artyom en inderdaad, de artsen zagen een tumor. Om zeker te zijn van longkanker werd een biopsie van zijn longen afgenomen. Toen de onderzoekers de stukjes afgenomen longweefsel onder de microscoop legden, ontwaardden ze tot hun verbazing dennennaalden in de stukjes.

Dr. Vladimir Kamashev, de behandelend arts van de arme Rus, dacht dat hij misschien te veel wodka had gedronken en moest echt even rustig zitten tot de absurde situatie tot hem doordrong. De patiënt had geen enkel vermoeden dat er een dennenboom in zijn longen groeide. Hij leed alleen helse pijnen, en wilde er graag vanaf. De pijn bleek afkomstig van de dennennaalden, die Artyoms longblaasjes op weinig zachtzinnige wijze beroerden.

Hoe de dennenboom in zijn longen is terechtgekomen, is vooralsnog een raadsel. Wegens de grootte van het boompje is het onmogelijk dat dit is ingeademd. Mogelijk is er een klein deeltje ingeademd, dat in de longen is verder gegroeid.


Wel gezellig met de kerstdagen...

Met dank aan djedda voor de submit