Attracties profiteren van mooi weer

De Nederlandse toeristische attracties zijn dit paasweekend massaal bezocht. Mede door het mooie weer is het een goed begin van het attractieseizoen, zegt de Club van Elf die de belangen van elf attractieparken behartigt, vandaag.

Wat opvalt is dat het aantal Amerikanen en Britten dat de attracties bezoekt, kleiner is dan voorheen. Het aantal toeristen uit Duitsland, Frankrijk en België is daarentegen dit jaar toegenomen.

De Keukenhof in Lisse heeft in het paasweekend bijna 100.000 bezoekers getrokken. Dat meldde het bloemenpark op basis van de bezoekersaantallen gisteren en de prognoses voor de rest van vandaag. Behalve dat meer Fransen en Duitsers het park bezochten, waren er ook meer Chinezen. De paasdagen zijn van oudsher de drukste dagen voor de Keukenhof, samen met het weekend dat het Bloemencorso van de Bollenstreek door de regio trekt.

Madame Tussauds in Amsterdam mocht 12 procent meer bezoekers ontvangen dan een jaar eerder. Het wassenbeeldenmuseum signaleert opvallend veel Duitsers. Volgens het museum is de toename van de bezoekers wellicht te danken aan het nieuwe beeld van Barack Obama of het eerste 'game beeld' Halo Master Chief.

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen steeg het aantal bezoekers met een vijfde. Vooral Nederlanders doen het park op de Grebbeberg aan waar het ijsbeertje Walker enorm populair is. Ook Dierenpark Emmen spreken van een aanzienlijk hoger aantal bezoekers dan vorig jaar.

Ook Madurodam in Den Haag spreekt van een drukke Pasen. Ruim twee keer zo veel bezoekers kwamen op de kleinste stad van Nederland af. Madurodam kende vooral een toename van toeristen uit de Oost-Europese landen.

 Ook de Keukenhof werd druk bezocht. (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP