Verkeerschaos rond Utrecht verwacht

Moet je morgen nog naar Utrecht? Dan is het aan te raden niet met de auto te gaan. De verwachting is dat het verkeer rondom de stad compleet vast komt te zitten.

Er zijn verschillende evenementen morgen in Utrecht. Zo is er de Jaarbeursmarathon waarvoor 42 kilometer aan openbare weg afgesloten wordt voor de lopers. Tegelijk gaat morgen de nieuwe Woonboulevard 'The Wall' langs de A2 open. En Tweede Paasdag willen mensen nog weleens naar een Woonboulevard gaan.

Op de A12, A2 en A28 verwacht de ANWB ook nog eens veel files omdat dagjesmensen op stap gaan naar pretparken en winkelcentra.

Dus de bezoekers van de marathon kunnen beter de auto laten staan. "We raden de 100.000 bezoekers en de ruim 10.000 lopers aan, met de trein te komen", zegt  hoofdorganisator Gerard Peek van de Jaarbeursmarathon. "De startplek is maar 300 meter van CS verwijderd." Zes wegen aan de westkant van Utrecht zijn van 06:00 tot 18:00 uur gereserveerd voor de hardlopers; andere doorgangswegen liggen er grote delen van de dag uit. Daarnaast zijn ruim twintig kruispunten dicht.