Belofte maakt schuld voor Belgische vrijgezel

Een Belgische vrijgezel van veertig heeft een bruiloft georganiseerd voor zichzelf. Dit feest is tot stand gekomen door een belofte die hij tien jaar geleden tijdens een scoutingweekend gedaan heeft aan zijn vrienden onder het genot van de nodige biertjes.

"Als ik op mijn veertigste nog steeds alleen ben geef ik een trouwfeest", dat waren de woorden van Johan De Poorter destijds. Zijn vrienden hebben hem elk jaar wel een paar keer herinnerd aan zijn belofte van toen. Afgelopen week was het dan zover en werd het waarheid.

Natuurlijk was het een hoop regelwerk voor de Belg, de zaal waar het feest gehouden zou worden had hij een jaar geleden al geboekt, een pak heeft hij drie weken voor het feest uitgekozen samen met zijn moeder. Ook heeft zijn zus een duit in het zakje gedaan door voor een 'bruid' te zorgen, dit werd een etalagepop met de trouwjurk van haar eigen huwelijk, vijftien jaar geleden. Zijn vrienden hadden een traditioneel vrijgezellenfeest voor hem georganiseerd.

Na het diner was het dan eindelijk tijd voor het echte feest, voor de gebruikelijke openingsdans had Johan de oplossing ook al bedacht: hij had de dj gevraagd om het nummer 'Mama' van Heintje, en heeft met zijn moeder de openingsdans gedaan. De vermenigvuldigingsdans hebben ze maar overgeslagen.

Johan vertelt dan ook met trots: "Het is een fantastische avond geworden. Ik heb al heel veel trouwfeesten meegemaakt, maar dit haalt zeker mijn top vijf. Om kwart voor vijf heeft mijn moeder me naar huis gebracht. Ik was serieus gezegend . Het kon ook geen kwaad, want in tegenstelling tot andere bruidegommen had ik geen verplichtingen tijdens mijn eerste huwelijksnacht"

In afwachting op een serieus huwelijk mag Johan hard gaan sparen, de bruiloft is namelijk voor de helft door zijn moeder betaald. Zij heeft dit gedaan omdat ze ook de helft van haar dochters huwelijk had betaald, als hij echter nog de ware zal vinden zal hij het zelf moeten bekostigen. Johan zelf denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen aangezien hij geen vrouwenjager is.