Peuter overleeft honderd steken met schaar

Een vrouw uit het Amerikaanse Buffalo is opgepakt nadat ze haar tweejarige dochter honderd keer had gestoken met een schaar. Ook zou de vrouw, die in het verleden vaak depressief was, hebben geprobeerd het meisje te wurgen met een stuk touw.

Omstanders en een beveiligingsbeambte konden de vrouw overmeesteren nadat de politie was gebeld. Op de schokkende geluidsopname van het telefoontje naar de hulpdiensten is duidelijk te horen hoe de vrouw 'Die! Die! Die!' schreeuwt terwijl ze probeert haar kind te doden. Een van de omstanders die het leven van de peuter redde stelt tegenover persbureau AP dat hij dacht dat het leven van het kind zeker voorbij zou zijn. 'Toen ik het meisje zag zat ze onder het bloed en er zat een stuk touw om haar nek gewikkeld. Ik dacht zeker dat ze dood was'.

Het tweejarige meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar constateerden artsen dat het kind honderd keer gestoken was in haar hoofd, nek en lichaam. Gelukkig waren de meeste wonden slechts oppervlakkig, waardoor het meisje de aanval naar alle waarschijnlijkheid overleeft.


Peuter overleeft honderd steken met schaar  (foto: DAG)