Aanslag op Obama verijdeld

In Turkije is een aanslag op de Amerikaanse president verijdeld. De Turkse politie meldde dat ze vorige week een man van Syrische origine heeft opgepakt, die van plan was Barack Obama te vermoorden.

De gearresteerde man was in het bezit van een perskaart van Al-Jazeera, maar er bestaat onduidelijkheid over de authenticiteit van deze kaart. De zender ontkent de inwoner van Istanbul in dienst te hebben. Volgens CNN is de verdachte, die toegegeven zou hebben dat hij samen met handlangers van plan was Obama neer te steken, na enkele uren alweer vrijgelaten omdat hij psychisch verward zou zijn en geen gevaar zou vormen.

Hoewel de man in kwestie volgens Amerikaanse veiligheidsdiensten niet in de gelegenheid is gekomen om zijn plannen uit te voeren en dus "niet voor gevaar heeft gezorgd", liet men weten de zaak "zeer ernstig" op te nemen. Amerikaanse presidenten zijn geregeld doelwit van bedreiging, zo voegden de veiligheidsinstanties daaraan toe.

Barack Obama is tot vandaag in Turkije om de onderlinge band te verbeteren en spreekt vandaag met enkele religieuze leiders.