Geboren tussen autostoel en dashboard

Meestal duren bevallingen wel iets langer dan ongeveer tien minuten. Annelies Plevier en Casper Arink uit Dordrecht hadden ook liever gehad dat hun dochter Esmée op een normale manier geboren werd. Hun dochter werd namelijk afgelopen vrijdag om zes minuten over acht in de avond geboren. In de auto tussen het dashboard en de autostoel wel te verstaan. 

Hoewel Annelies al twee dagen over tijd was, wees niets erop dat ze snel zou bevallen. Terwijl Casper thuis kwam rond half zeven en Annelies de aardappelen op het vuur zette braken de vliezen. Zonder zich een moment te bedenken werd de verloskundige gebeld. Casper: "Jetske kwam direct. Annelies bleek al zoveel ontsluiting te hebben dat we besloten direct door te rijden naar het ziekenhuis."

Onderweg naar het Albert Schweitzer ziekenhuis, op de Cravensteinstraat ter hoogte van de Herradesstraat schreeuwde Annelies dat ze het niet zou redden, ze moest 'nu' bevallen. Toen buurtbewoners haar geschreeuw hoorden dachten ze dat er een ongeluk gebeurd was. Een bevalling in een auto is veel interessanter en met een deken voor de ramen kon uiteindelijk voorkomen worden dat de hele buurt de bevalling live kon meemaken. 

Esmée werd om 20:06 uur geboren, 55 centimeter lang en 3850 gram zwaar. Ze is kerngezond. Het hele gezin inclusief de verloskundige werd onder escorte van motoragenten naar het ziekenhuis gebracht. Jetske Vocke, de verloskundige, vertelt: "Je moet improviseren, op zo’n situatie kun je niet trainen. Ik heb het in mijn 25-jarige carrière twee keer eerder meegemaakt. Zelfs een keer in mijn eigen auto. Maar als zulke bevallingen goed gaan, zijn het de krenten in de pap."